Schrijf je eigen troonrede!

goudenkoets

Schrijf je eigen troonrede!

De zomer loopt langzaam ten einde. Je bent hopelijk in de gelegenheid geweest om er even tussenuit te gaan en je zinnen te verzetten. Je hebt even de dagelijkse sleur achter je gelaten en hebt nieuwe horizonnen verkend. Nu bij terugkeer zit je vol met nieuwe ideeën en plannen. Je wilt het helemaal anders gaan doen de komende tijd. Hoe ga je het aanpakken?

Het is belangrijk om het niet bij ideeën te laten maar met ze aan de slag te gaan. Als je veranderingen wilt doorvoeren, moet je tijd reserveren om een plan te maken voor het komend jaar. Neem dus even de tijd om na te denken over wat je veranderen wilt, wanneer te starten en hoe je het gaat doen.

Een methode die je kan helpen bij het concreet maken van je plan is door op te schrijven wat je wilt veranderen. Als je een lijstje hebt gemaakt, bekijk vervolgens welke zaken je het eerst wilt aanpakken en welke zaken je nog even kunt parkeren. De ervaring leert dat je plan effectiever wordt als je een datum koppelt aan de zaken die je wilt veranderen. Bijvoorbeeld je bent van plan meer te gaan bewegen: vanaf deze week laat je de auto een dag staan en pak je de fiets.

Vandaag is het weer de derde dinsdag in September. Het kabinet heeft zomerreces gehad en gaat haar plannen presenteren voor het komend jaar. Gekleurd door de eurocrisis is de boodschap ongetwijfeld somber en zullen veel plannen en data in het teken staan van bezuinigingen.

Laat het je niet te veel beïnvloeden door deze troonrede. Het moet je niet weerhouden om voor jezelf aan de slag te gaan en je eigen positieve plan te schrijven. Je plant vast veel beter dan het kabinet! Dus als straks de koningin weer begint met: “Leden van de Staten Generaal…..” ben jij dan bezig met het schrijven van je eigen troonrede?

Succes!

image credit: flickr.com/zoetnet

2 Responses to “Schrijf je eigen troonrede!”

  1. daniella schreef:

    Wat een briljante actie! Mag ik’m jatten voor ons boek? Alles goed met je?
    Daniella

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This