Scoren met Van Gaal: “Ben ik nou zo slim of ben jij zo dom?”

Van Gaal staat voor de grote uitdaging om het Nederlands Elftal weer te laten scoren. De topcoach heeft vast ideeën hoe hij van Oranje, na het debacle in Oekraïne, weer een winnend team kan maken. En mocht hij er niet uitkomen, dan staat een klein legioen van 16 miljoen coaches op de achtergrond paraat.

En één daarvan ben ik. Ik ben altijd erg geinteresseerd in hoe mijn collega’s het doen. Met name de sportcoaches van teamsporten inspireren mij. Ik ben altijd benieuwd hoe zij het beste uit het team halen en wat ze doen om hun team op het juiste moment te laten scoren. Deze inzichten zijn relevant ook buiten de sport. Veel topcoaches houden geregeld presentaties voor o.a. het bedrijfsleven en delen hun ervaringen.

Hierdoor vindt een interessante kruisbestuiving plaats tussen topsport en organisaties. Ideeën, adviezen, processen uit de topsport kunnen goed worden gebruikt in situaties op de werkvloer. En vice versa. Kennis uit organisaties is van grote waarde voor topsport. De vraag is nu welke kennis uit het bedrijfsleven is op dit moment relevant om Oranje weer te laten scoren. Een aantal tips voor Van Gaal.

Voor organisaties geldt dat diversiteit van belang is. Een juiste samenstelling van het team leidt tot betere resultaten: specialisten en generalisten, man/vrouw en oud /jong en verschil in nationaliteiten. Voor het Nederlands elftal geldt dat ook. Diversiteit in pingelaars en teamspelers, spitsen en verdedigers, ervaren en jonge spelers. Dus neem ook altijd een een aantal jonge spelers mee, dan blijft iedereen scherp.

Bepaal de waarden die van belang zijn voor je organisatie. Ga met elkaar rond de tafel zitten en bepraat welke waarden belangrijk zijn om de organisatie goed te laten functioneren. “Op tijd komen”, “eerlijkheid”, “inzet”, “focus”, “leuk met elkaar omgaan” zijn een paar voorbeelden. Maak afspraken met elkaar dat iedereen zich aan deze waarden houdt. Het Nederlands elftal had als waarde dat er ook wat leuks te doen moest zijn buiten de wedstrijden om. Deze waarde kreeg zo veel gewicht dat de KNVB er voor koos om niet in Charkov in de Oekraïne neer te strijken maar in het ver van het stadion afgelegen Krakau in Polen. Daarmee kwamen de andere waarden als focus, fitheid etc. onder druk te staan.

Ook voor organsiaties geldt, lever maatwerk. Heb oog voor individuele verschillen. Ervaren medewerkers hebben een andere behoeftes dat starters. Waar de laatste groep veel kan leren door opleidingen te volgen die vaardigheden vergroten, heeft de ervaren medewerker behoefte aan specifieke begeleiding. Ik had Robben een paar dagen rust gegund. Na de desastreus verlopen Champions League wedstrijd had hij behoefte aan rust, ook in het hoofd. Hij had de kans moeten krijgen om even zijn zinnen te verzetten.

Als laatste tip heb ik: denk out of the box. Om resultaten te verbeteren helpen alle stappen, groot en klein. Bekijk het hele proces en kijk waar je kunt iets kunt veranderen. Ga met anderen praten, met cliënten, met deskundigen. Kijk bij concurrenten. Stel vragen. Verras door een geheel andere aanpak. Een mooi voorbeeld liet Van Basten als trainer van het Nederlands elftal zien. Toen Oranje tijdens een wedstrijd op voorsprong stond, wisselde hij een van de verdedigers voor een extra aanvaller. De psychologisch tic die daarmee werd uitgedeeld kwam de tegenstander niet meer te boven.

Over een paar weken moet Van Gaal aan de bak met het Nederlands elftal. Van Gaal is slim, hij kan het. Hij is een veranderaar en daardoor komt het uiteindelijk weer goed met het Nederlands elftal. En zo ingewikkeld is voetballen nu ook weer niet: “Als je één goal meer maakt dan de ander, dan win je.

fotocredit: robbie veldwijk

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This