Loopbaanadvies: Back to work!


In Den Haag is de grote vakantie ten einde. Vanochtend zat het autoverkeer weer vast, drommen mensen voor de stoplichten en probeerden (bak)fietsen hun fietspad te vinden. Het is duidelijk, iedereen is terug van weggeweest en het gewone leven begint weer. Enkele tips voor diegene die vandaag weer aan het werk gaat.

1) Houd de vakantie nog even vast. Plaats een foto, ansichtkaart oid van je vakantie op je bureau en kijk er veel naar. Zo kun je nog lang nagenieten en realiseren dat je weer een mooie vakantie hebt gehad.

2) Kijk vooruit. Het mooie van vakantie is dat je even helemaal uit je dagelijkse routine bent geweest en in een geheel andere omgeving nieuwe inspiratie hebt opgedaan. Heb je nagedacht over wat je graag de komende tijd wilt gaan doen? Heb je een nieuwe vakantiebestemming? Ga er even voor zitten en probeer je voor te stellen wat je de komende maand/jaar graag wilt gaan doen.

3) Maak een plan. Ga op papier schrijven wat je graag wilt bereiken en zet er data bij wanneer je wat gedaan wilt hebben. Mijn advies is je plan dusdanig op te delen in kleine, realistische stappen zodat het overzichtelijk blijft. Ook niet te veel te gelijk willen, het moet SMART zijn.

4) Zet vandaag een stapje. Probeer vandaag al een klein stapje te zetten in de uitvoering van je plan: vraag informatie op, bel een vriend of vraag een oriënterend gesprek aan. Je eigen plan maken is één, het committent met je zelf aan gaan en over tot actie gaan is twee.

Okma Advies is een loopbaanadviesbureau in Den Haag gespecialiseerd in begeleiding van mensen die een positieve verandering in hun loopbaan willen. Mocht je naar aanleiding van het lezen van deze blog eens verder willen praten met een loopbaanadviseur, coach neem dan gerust contact met mij op.

Succes!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This