Boer zoekt vrouw: wat als … de KRO een coach in de arm had genomen?.?

Wat als….? Wat als de KRO nu een coach in de arm had genomen om de deelnemers van “Boer zoekt vrouw” een beetje te coachen alvorens met de opnamen te beginnen. Het gebrek aan sociale vaardigheden van de deelnemers is nu te pijnlijk voor woorden. De ademloze stiltes leveren uiterst saaie tv op. Geen gesprekken tijdens het eten. Geen vragen, geen antwoorden, niets.

De deelnemers hebben zich vrijwillig opgegeven voor dit programma. Het is een dating programma. Het is de bedoeling van “Boer zoekt vrouw” dat je elkaar leert kennen en nieuwe vrienden maakt. Dat doe je door vragen te stellen. Eenvoudige vragen. Hoe? Wat? Waarom? Wat als? Je bent nieuwsgierig naar het leven op de boerderij, hoe ziet het leven van de boer(in) eruit. Waar ben je trots op, wat zijn je hobbies, wat vind je leuk om te doen, wat doe je als er een koe in de sloot is gesprongen enz.

Je moet een beetje uit je comfort zone komen. Deels doen de deelnemers dat al door aan het programma mee te doen, maar ze hebben nog een beetje coaching nodig. Advies van Barbara Fredrickson bijvoorbeeld. Barbara stimuleert je op zoek naar de goede dingen in het leven en door open staan voor nieuwe ideeën. Ga erop uit, wees nieuwsgierig, toon interesse en verwonder je. Daar word je gelukkiger van.

Iedereen is uniek en heeft eigen talenten. De een is rapper dan de ander, maar wat als …. de KRO een coach in arm had genomen en alle kandidaten had laten oefenen met vragen stellen. Alle deelnemers waren dan gelukkiger geworden van hun deelname aan deze tv serie. Je zet iets in beweging, er gebeurt wat. Je zet een stap op weg naar een nieuw begin.

Voor boerin Henrieke komt deze blog te laat. Haar overgebleven mannen zeggen namelijk geen woord en doen niks. Ze zitten stil een drankje te drinken. Ze eten zonder een gesprekje te voeren. Een kleine interventie had erger kunnen voorkomen. Henrieke kan nu onmogelijke kiezen.

Maar wat als….. …iedereen eens een portret van zichzelf gaat schilderen ……bij een kampvuurtje een spannend verhaal mag vertellen ….de stereo op tien ….. onder de sterrenhemel naar vallende sterren gaat kijken ….vroeg opstaat om de zon zien opkomen…… en dat natuurlijk aangevuld met mooie plaatjes van het boerenland!

Neem voor meer informatie over een sociale vaardigheidstraining contact met mij op.

fotocredit :koeienfoto

One Response to “Boer zoekt vrouw: wat als … de KRO een coach in de arm had genomen?.?”

  1. Hetty schreef:

    Goed dat je in deze stilte springt. Hoop dat Henrieke jou toch nog tijdig weet te vinden! groeten, Hetty

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This