Heb jij de Rijksstudio al ontdekt?

UntitledIedereen kan creatief worden! Zeker nu met de digitale databank van het Rijksmuseum – ook wel de Rijksstudio – kan iedereen aan de slag en zijn creativiteit de vrije loop laten. In de tijd dat het Rijksmuseum was gesloten, heeft men de gehele collectie gedigitaliseerd. Van alle meesterstukken – de schilderijen tot de beelden – de Nachtwacht tot het poppenhuis zijn digitale versies beschikbaar. Iedereen mag die voor eigen gebruik downloaden. Onder het mom dat de collectie van ons allemaal is, kun je op je computer de collectie bewonderen en zelf mooie repro’s maken. Of ansichtkaarten samenstellen of een hoesje voor je Ipod ontwerpen of … je eigen video-animatie maken. Verzin het zelf. The sky in the limit!

Ik zou zeggen ga snel de Rijksstudio ontdekken en maak er iets moois van.

fotocredit : Rijksmuseum

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This