Een droom voor de koning.

droomboek-545x344 “Als je geen dromen hebt, kunnen ze ook niet uitkomen.”

Ik blader door het droomboek voor de koning heen. Het boek ziet er leuk uit met veel foto’s, mooie kunstwerken van jong en oud en natuurlijk heel veel dromen. Oude dromen komen terug -de autoloze zondag- tot hele vernieuwende dromen -twee nieuwe eilanden maken in het Markermeer in de vorm van NL-.

Ik vind het een leuk idee dat aan alle Nederlanders is gevraagd welke droom zij hebben voor ons land. Hoe wil men dat ons land er idealiter uitziet? Het leverde een veelheid aan positieve ideeën op. Veel van de dromen liggen wat voor de hand zoals aandacht voor elkaar, vrede en veiligheid, zwemles voor iedereen en op elke rotonde een vrolijk kunstwerk. Maar er zijn ook wat meer verrassende dromen zoals het behoud van de Arubaanse Uil en het van binnenuit belichten van de mooie glas in loodramen in de kerken.

Misschien vind ik het boek wel zo leuk omdat ik in mijn werk ook vaak aan mijn cliënten vraag wat voor dromen ze voor hun toekomst hebben. Hoe ziet hun ideale baan eruit? Wat zouden ze graag willen doen het komend jaar? Het leuke van dit soort vragen is dat mensen altijd met hele aantrekkelijke, positieve zaken komen. Ze willen een Bed & Breakfast in Australië beginnen, ze dromen van scuba duiken in het Caraibisch gebied enz. Mensen worden heel enthousiast als ze over hun ideale toekomst praten, ze hebben precies voor ogen hoe het eruit moet zien. Het geeft ook goed aan wat hen inspireert. Ik vraag altijd door en probeer ze verder te begeleiden om hun dromen realistisch en uitvoerbaar te maken.

Het droomboek is voor de koning, en hij kan inspiratie ontlenen aan wat Nederlanders graag zouden willen voor ons land. Bij Pauw en Witteman werd gesuggereerd het boek te bespreken op de basisscholen. Maar waarom alleen daar? Ik denk dat het voor iedereen leuk is om te filosoferen en te praten over wat je graag voor Nederland wilt. Als we allemaal zo nu en dan out of the box denken en onze idealen gaan bespreken, welke nieuwe deuren zouden er dan opengaan?

En wat als de koning het boek eens op de agenda zet tijdens zijn wekelijkse overleg met de minister president….

Dromen Denken Durven Doen Doorzetten!

Wil je reageren dan kan dat in het onderstaande commentaarveld. Ik ben benieuwd naar jouw ideeën.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This