The danger of a single story.

 

“Blue Monday”, het “glazen plafond”, “de wereld draait door”, het zijn allemaal begrippen die we kennen. Maar verstaan we allemaal het zelfde eronder? Deze begrippen hebben voor iedereen een eigen betekenis. Er is niet 1 glazen plafond. Niet iedereen denkt bij de wereld draait door aan een tv programma. Door jezelf af te vragen wat jij onder een bepaalde term verstaat en te onderzoeken wat een ander onder de zelfde term verstaat, kom je erachter dat er meerdere werkelijkheden zijn. Door het gesprek dat volgt, kom je wellicht op nieuwe ideeën en inzichten en ben je instaat je beeld over een bepaald onderwerp te verbreden.

Chimamanda Adichie verwoordt het heel mooi in haar TedX speech “The Danger of a single story”.
Ze stelt zich onder andere de vraag wat er vooraf is gegaan aan een bepaalde gebeurtenis.Hoe zag het leven eruit voordat we een “Blue Monday” hadden?

Veel plezier met deze video.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This