Aanbevelingen

 Caroline about her job interview training:
After having been to several job interviews and not getting selected, I decided to contact Akkie. I had already scheduled another job interview, and Akkie made time for me on very short notice. We spoke about my CV, the job description, and practiced job interviewing skills. She helped me to prepare for the interview, and I learned a lot. Thanks to Akkie’s support, I could focus on my new interview skills instead of being nervous, and I got the job!

Marijke about her career counselling:
Akkie coached me after I returned to the Netherlands after 13 years abroad. She kept me focused on my priorities, helped my shape my resume and gave me the confidence that I would find a role that would match what I wanted. She listens really well, and at the same time she gives valuable input that opens new ways of thinking. In addition to her coaching, she has a lot of practical knowledge about interviewing, networking, resume writing etc. Akkie’s personality and professional attitude build trust, and she creates an environment where you can excel. I definitely recommend Akkie as career coach.

Gijs over zijn coachingstraject:
Op de drempel van een aanzienlijke carrière switch heeft Akkie me enorm geholpen. Akkie was confronterend, doeltreffend, gevarieerd, uitdagend, positief, inspirerend, overtuigend en oplettend maar vooral welkom en geïnteresseerd…
De begeleiding was stimulerend, prikkelend, onderzoekend, aanmoedigend, opbouwend maar vooral leerzaam…een mooie manier om stil te staan bij gelukkiger worden en zijn!!!
Je hebt me laten schrijven, film kijken, wandelen en vooral positief zelfinzicht te versterken.
Ik ben je blijvend dankbaar!

Valerio about his career counselling:
In September 2016 I was struggling to make the great next step in my career and I was looking for a coach with a very good reputation. Akkie has allowed me not only to have a completely new vision of my career but she has also given to me the instruments to follow my path (from job interview to CV). I recommend her to anyone, not only professionals in a transition phase but also to anyone want to understand better and have a broader vision of their potential. I finally found my dream job, now it might be your turn.

Mario over zijn coachingstraject:
Na een bijzonder hectische en zeer onrustige privé en zakelijke periode was er een situatie ontstaan waarin je het gevoel hebt dat je met je rug tegen de muur staat en dat je door de bomen het hele bos niet meer ziet. Ik ben al helemaal geen persoon die open staat om zich door iemand laat analyseren. Maar ik kan terugkijken op een hele fijne periode met Akkie. Een periode waarin zij mij ongedwongen, geduldig, persoonlijk en vooral met een positieve (soms in mijn ogen onverwachte) kijk op zaken, weer in rustig vaarwater wist te brengen. Tuurlijk moet je zelf keuzes maken, maar het is erg fijn als iemand je helpt om niet uit te spreken gevoelens onder woorden weet te brengen, je invalshoeken laat zien waar je eigenlijk nooit aan hebt gedacht en het denkproces weer op gang weet te brengen, net als je denkt dat je helemaal bent vastgelopen. Akkie, ik ben er sterker uit gekomen en zit weer in mijn comfort zone, met duidelijke grenzen en heel veel positieve energie. Ik ben jou in het bijzonder daar erg dankbaar voor.

Dorien over haar loopbaanbegeleiding:
Na ruim vier jaar in het buitenland te hebben gewoond heeft Akkie mij begeleid in mijn terugkeer in het Nederlandse arbeidsproces. Ik vond het erg prettig dat ze door haar eigen ervaringen precies weet wat het inhoudt om weer op te starten in Nederland. Bovendien is ze een hele kundige coach die door het stellen van de juiste vragen mij heel actief aan het denken heeft gezet. Dit heeft er toe geleid dat ik actief aan de slag ben gegaan waardoor ik weer een baan heb gevonden die goed bij me past.

Anne over haar sollicitatietraining:
Akkie heeft mij zeer prettig gecoacht in mijn sollicitatietrainingen. Door haar positieve insteek en de zeer prettige manier van feedback geven heb ik een hoop geleerd en kon ik zelf al grote verschillen maken tijdens de sollicitatiegesprekken. Dit zorgde voor een prettiger verloop van de gesprekken en dus ook een zelfverzekerder gevoel voor mezelf!

Jerry over zijn loopbaanbegeleiding:
Ik heb Akkie ervaren als een zeer plezierige en betrokken coach. Zij heeft mij laten inzien hoe ik mijn mogelijkheden nog beter kan benutten. Haar adviezen zijn voor mij van grote waarde geweest. Dank hiervoor.

Han over zijn coachingstraject:
Het was zeer plezierig om Akkie als coach te hebben. Akkie heeft mij gereedschappen gegeven om verder te gaan met mijn zoektocht naar mijn passie. Dankzij Akkie heb ik nu veel meer innerlijke rust en zekerheid gekregen. Ik heb geleerd dat ik naar mijn gevoelens mag luisteren. Dat voelt heerlijk. Dit heeft ertoe geleid dat ik ook meer geniet van mijn avontuurlijke reis. Dank!

Louise over haar sollicitatietraining:
Op zeer korte termijn was Akkie bereid mij te helpen met het finetunen van mijn sollicitatievoorbereiding. Focus op gebruik van eigen successen, helder taalgebruik en het laten zien van daadkracht in het gesprek waren voor mij dé sleutels tot welslagen. Een dag later ben ik bij beide sollicitaties aangenomen!

Tamara over haar loopbaantraject:
Nadat ik na vijf jaar in Italië te hebben gewerkt weer naar Nederland kwam, begreep ik dat ik vast zat in mijn werk. Ik vond het werkveld al lang niet meer interessant, ik was uit balans en op mijn CV stonden inmiddels wel 10 verschillende banen.
Doordat Akkie echt goed luistert, je op je gemak stelt en op een creatieve manier vragen stelt om te kijken waar je interesses liggen, wat je capaciteiten zijn en wat voor persoon je werkelijk bent, kwam ik erachter dat ik eigenlijk al vanaf mijn twaalfde wist wat ik wilde doen: werken in interieurdesign. Vervolgens heeft Akkie geholpen met het verwoorden van mijn sterke kanten, het doen beseffen wat ik een fijne werkomgeving vind en wat ik zoek in een baan. Nog geen half jaar later heb ik mijn eigen interieuradvies bedrijf opgezet en eindelijk zijn werk en interesses in balans. Als ik nou aan het werk ben denk ik: dit is wie ik ben.

Annemiek over Okma Advies:
“Akkie is een integere, betrouwbare en geïnteresseerde vrouw. Zij biedt een luisterend oor en geeft vele praktische en waardevolle tips. Sterke punten: Good Value, On Time, High Integrity”.

Psycholoog, loopbaanadviseur Annely over Okma Advies:
“Ik ken Akkie al sinds onze studententijd, en dat is nu bijna 30 jaar. Akkie heeft een scherpe geest, een warme persoonlijkheid en is een geweldige luisteraar. Haar talent om speels te prikkelen werkt stimulerend. Zo weet ze mij al jaren te inspireren. Als je met Akkie aan het werk gaat, neem dan maar van mij aan dat je een verkwikkend traject zult krijgen. Je gaat weer fris naar huis, en bent in beweging gebracht!”

Oud-collega Martine over Okma Advies:
“Akkie is een authentieke persoonlijkheid die als geen ander goed is in de begeleiding van mensen bij de oriëntatie op hun loopbaan, of specifieker, zoektocht naar een (andere) baan. Ze geeft mensen inzicht in hun eigen drijfveren waardoor ze in beweging komen en hun eigen kansen gaan verkennen. Haar begeleiding leidt verbluffend vaak tot verrassende en positieve resultaten.”

Lisette over haar loopbaantraject:
“ Akkie Okma is een professional en een expert op haar terrein. Ze is erg plezierig in de omgang en om mee te praten. Ze geeft duidelijke opdrachten en plaatst je carrière en wie je bent in een breder perspectief. Akkie heeft me enorm geholpen om mijn plannen en ideeën concreet te maken. Mijn ervaringen om met haar te werken waren zeer positief. Ik heb nu een goede baan bij Artsen zonder Grenzen.”

Onno over zijn coachingstraject:
“Ik zocht advies om met meer focus aan mijn toekomstplannen te werken. Ik vond de aanpak van Akkie helder, concreet en zeer gestructureerd. Stap voor stap kon ik mijn plannen invullen en gelijk al de eerste acties ter realisatie zetten. Ik vond Akkie zeer betrokken en de gesprekken waren dan ook erg prettig. Tevens was er goede follow-up, die er voor zorgde dat het niet alleen bleef bij goede voornemens. Kortom, een zeer succesvol traject.”

Mieke over haar loopbaantraject en sollicitatie training:
“De eerste gesprekken hebben we vooral aandacht besteed aan wat ik van een nieuwe baan verwachtte. Akkie liet me de leuke en minder leuke dingen van mijn vorige baan benoemen. Hierdoor kreeg ik meer inzicht in wat ik van een nieuwe baan verwachtte en welke richting ik op wilde. Daarna heeft ze me vooral gemotiveerd bij het zoeken naar iets nieuws en tips gegeven hoe ik bijvoorbeeld mijn netwerk beter kon benutten. Samen hebben we mijn sollicitatiebrieven en gesprekken doorgenomen. Sinds een paar weken heb ik een nieuwe baan die me erg goed bevalt.”

Pin It on Pinterest