Blog

Verlies het kleine niet uit het oog.

Posted by on dec 4, 2017 in algemeen | 0 comments

Verlies het kleine niet uit het oog.

Zowel McRaven als Confucius zijn er voorstander van dat je het kleine niet uit het oog verliest. Bij McRaven kan je leven veranderen als je kleine taken goed uitvoert. Als je die aankunt, kun je beter de grotere uitdagingen aan. Misschien wordt de wereld er ook een beetje beter van. Bij Confucius is het de medemenselijkheid die de wereld verandert. Die verandert als je elke keer opnieuw kijkt wat je het beste kan doen op dat éne moment. Als daarmee ook je eigen leven ten goede verandert, is dat mooi meegenomen.

read more

Wat te doen als je niet weet wat te doen?

Posted by on okt 24, 2017 in algemeen | 0 comments

Met deze vraag heb ik mij de afgelopen drie dagen beziggehouden op de COS-conferentie Wise action and uncertainty in Noordwijk. Ik moest denken aan een mooi YouTube filmpje van de pianiste Maria Joao Pires. In het filmpje zie je wat er gebeurt als je het even niet meer weet. De angst en de stress zijn op Pires’ gezicht af te lezen als ze erachter komt dat ze het verkeerde stuk van Mozart mee heeft genomen. Wat moet ze doen? Chailly heeft reeds ingezet. En dan gebeurt iets heel moois. In een paar zinnen stelt Chailly haar gerust en geeft hij...

read more

What do we do, when we don’t know what to do?

Posted by on okt 23, 2017 in algemeen | 0 comments

What do we do when we don’t know what to do? This was the theme of the recent COS conference at Noordwijk. It reminded me of a short YouTube video about the famous piano player Maria Joao Pires. In this video, you can observe clearly what happens if you don’t know what to do. The fear and stress are directly noticeable on Pires’ face when she discovers that she has brought the wrong piece of music to play at the lunch concert. What should she do? The conductor, Ricardo Chailly, had already started with the intro. Then the miracle happened....

read more

Voornemens

Posted by on jan 10, 2017 in algemeen | 0 comments

Voornemens

Tijdens de kerstvakantie heb ik de tijd genomen om terug te kijken naar het afgelopen jaar. Maar meer nog heb ik vooruit gekeken naar het nieuwe jaar. Wat ging goed en hoe kan ik dingen nóg beter doen? Mijn ervaring is dat mijn gebruikelijke lijstjes van voornemens al snel worden vergeten.De voornemens verschuiven voor februari al naar de achtergrond!

Dat wilde ik dit jaar eens anders doen.

read more

Duizend en één redenen waarom wandelen goed voor je is.

Posted by on sep 8, 2016 in algemeen, Loopbanen | 0 comments

Duizend en één redenen waarom wandelen goed voor je is.

Wandelen is goed voor je. De voordelen zijn groot zowel voor je fysiek als voor je hoe je je voelt.

read more

Dress for the job

Posted by on mei 27, 2016 in algemeen, Loopbanen | 1 comment

Dress for the job

We all know first impression at the job interview matters! You have about 10 seconds to make a good impression. You have to appear as Confident, Comfortable and Successful. Following the rules below will make you feel very confident and comfortable, which is very important, and shows when you attend a job interview.

read more

“Hello stranger”

Posted by on apr 18, 2016 in algemeen | 0 comments

“Hello stranger”

We don’t do it often, do we? Talking to a complete stranger. Actually it may be more fun than we might think.

read more

wandelen

Posted by on apr 5, 2016 in algemeen | 0 comments

wandelen

Ik kan het iedereen aanraden je zelf eens een leuke uitdaging te geven. Bedenk iets wat bij jou past – of het nu naar Santiago fietsen is of de avondvierdaagse lopen – het maakt niet uit. En ga het doen. Ik hoop dat het je net zoveel plezier aan beleeft als ik. Je hebt er in ieder geval een mooi verhaal bij.

read more

De week van de werkstress.

Posted by on nov 18, 2015 in algemeen, Loopbanen | 0 comments

De week van de werkstress.

Gesprekken met een collega, met een medewerker en met je team vergroten het wederzijds begrip. Het hebben van een goede ‘verbinding’ met elkaar is de belangrijkste factor die het werkplezier vergroot en de stress vermindert.

read more

Hoe pak je een carrière verandering aan?

Posted by on okt 17, 2015 in algemeen, Loopbanen | 0 comments

Hoe pak je een carrière verandering aan?

Er is veel veranderd op het terrein van de werkgelegenheid. Vroeger koos je een baan voor het leven. Daar is nu geen sprake meer van. Carrières verlopen onvoorspelbaar. De nieuwe baan sluit niet meer automatisch aan op de oude.

read more

Pin It on Pinterest